WordPress BEYAZ SAYFA SORUNU – Çözüldü
WordPress ile hazırladığınız sitenizde bir güncelleme veya çalışma sonrası, sitenizin ana sayfası beyaz ve boş bir şekilde geliyorsa birkaç adımda denemeler yaparak bu sorunu çözebilirsiniz.
İlk yöntem - İlk önce son zamanlarda temanızın functions.php veya header.php dosyasına ekleme yapıp yapmadığınızı gözden geçirin ve problem öncesi bir revizyon yaptıysanız bunu geri alın. Kod ekleme esnasında hatalı bir parametre girmek veya copy-paste hatası buna sebep olabilir.
İkinci yöntem - Wordpess eklentilerinizde bir sorun olması ihtimaline karşın sitenizdeki wordpress plugin klasör adını değiştirin. Erişim yolu olarak genellikle Public_html altında wp-content klasörü içerisindeki alt klasörlerden biri olan plugins klasörüdür. İşte bu eklenti ana klasörünün adını değiştirin (örneğin : plugins yerine plugins1 gibi). Değişiklik olmaz ise işlemi geri alıp, wordpress içerisinden eklentilerinizin tamamını pasif hale getirerek, test edin. Bu işlem pek sonuç vermese de riski en az olmasından ötürü denemekte fayda var.
Üçüncü yöntem - Eklentilerde bir sorun görünmemesi halinde aktif olan temanızın bir kopyasını alarak (sayfa içine gömülü kodlar veya ayarlarınız olabilir, bu telaş ile genellikle atlanmaktadır) aynı temanın yeni bir kopyasını ekleyin ve açın. WordPress içerisinde aynı isimli 2 tema göreceksiniz yeni eklediğinizi aktif hale getirerek sonucu inceleyin.
SON esaslı yöntem - Biraz riskli olmakla beraber genellikle çözüme ulaşılabilen bir yolu deneyebilirsiniz. Fakat bunu yapmadan önce yedeklerinizi almanızı ve kullanımdan doğacak hataları kabul etmeniz gerekir.
1- Kullanım ise header.php dosyanızın bir kopyasını aynı klasör içinde headeryedek.php olacak şekilde kopyalamanız gerekiyor. (genellikle : “public_html/wp-content/themes/temanizinadi” şeklinde yer alır)
2- Ardından da header.php dosya adını header1.php yaparak wordpress tarafından tanımsız hale getirirsiniz.
3- Bu esnada browser üzerinden site adınızı girdiğinizde wordpress header dosyasını okuyamaz ve wordpress in temel kurulum ekranına ortadan girmiş olursunuz. Fakat burada browser üzerinde işlem yapmıyoruz.
4- Tekrar panele dönüp header1 olarak adlandırdığınız dosyanızı header olarak çevirin ve browserdan wordpress ekranınızda kaldığınız aşamaları devam butonunu tıklayarak ilerletin , ardından da login olun. Browser dan sitenizi girdiğinizde büyük ihtimalle servis açılmıştır.
5- Burada amaçlanan wordpressin tema ve veritabanının bağlantısını kesmiş, ardından wordpressi tetikleyerek aşamaların kontrolünü yapmış oluyoruz. Yaşanan benzeri problemlerin çoğunluğu bu aşamaya kadar çözülmüş olmaktadır.
Sorununuz halen çözülmediyse internetten arama yaparak ileri adımlarda yapılabilecek alternatif çözümlere de ulaşabilirsiniz. Denemediğim için paylaşamıyorum.